Westhoek verbeeldt.be Blog

Waar beelden
van vroeger vertellen
Terug naar westhoekverbeeldt.be

De Panne

Apr
21
2013

Publieksmomenten tijdens Erfgoeddag

Zondag 21 april is de dertiende editie van Erfgoeddag. Thema is 'Stop de tijd', meteen ook de blikvanger op de website.

Vier verbeeldt-kernen organiseren zondag een publieksmoment met een tentoonstelling.

Tentoonstellingen vindt je in Bikschote, Koksijde, Oost-Vleteren en Hollebeke.

Meer details via de website van erfgoeddag of in de programmabrochure van CO7 (voor de Zuidelijke Westhoek).

Gepost door: 'WESTHOEK verbeeldt'
Oct
24
2012

'KOKSIJDE verbeeldt' in Trefpunt (WTV/Focus)

Het programma Trefpunt had in zijn uitzending van 24 oktober aandacht voor het Erfgoedhuis Bachten de Kupe, waar ook de vrijwilligers van 'KOKSIJDE verbeeldt' hun werkplek hebben.

Je kan het filmpje nog zien op de website van WTV-Focus, of via deze link.

De uitzending had al meteen resultaat: al de dag na uitzending werd 'KOKSIJDE verbeeldt' gecontacteerd door mensen met nieuwe foto's!

Jan
18
2012

Infomomenten 'KOKSIJDE verbeeldt'

‘KOKSIJDE verbeeldt’ zoekt enthousiaste medewerkers die oud beeldmateriaal willen opsporen, digitaliseren en/of beschrijven. ‘KOKSIJDE verbeeldt’ wil via dit beeldmateriaal een tip van de sluier oplichten over de geschiedenis van Koksijde, Oostduinkerke en Wulpen. Zowel bijzondere gebeurtenissen als het leven van alledag worden verzameld op www.westhoekverbeeldt.be.

Wil je meer te weten komen over dit project en wat je ervoor kan doen? Dan ben je welkom op twee informatiemomenten. Ofwel op woensdag 18 januari om 14 u., ofwel op donderdag 19 januari om 19.30 u., telkens in het ‘Erfgoedhuis Bachten de Kupe’ (oud-gemeentehuis Oostduinkerke).

Enthousiasme en interesse in je dorp volstaan. Voor wie wil meewerken wordt vanaf eind januari een gratis cursus georganiseerd.

‘KOKSIJDE verbeeldt’ is een project van de gemeente Koksijde in samenwerking met het intergemeentelijk samenwerkingsverband 5-art en de koepel ‘WESTHOEK verbeeldt’. ‘KOKSIJDE verbeeldt’ legt met de digitale versie van oude foto’s, affiches, postkaarten, dia’s, spotprenten, … een beeldbank aan met beelden uit Koksijde, Oostduinkerke en Wulpen en ontsluit ze op verschillende manieren naar de bevolking en andere geïnteresseerden.

Voor meer inlichtingen:

Dieter David , info@5-art.be, 058 53 34 09

Sep
28
2011

Data lessenreeks 5-art (arrondissement Veurne)

Voor nieuwe vrijwilligers die actief willen meewerken aan de uitbouw van WESTHOEK verbeeldt in het arrondissement Veurne (Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne) organiseert 5-art vier lessen.

We verwachten je op woensdagmiddag 28 september en 5, 12 en 19 oktober, telkens van 14-16.30 u. in het VTI van Veurne (Iepersesteenweg 90).

Voor meer informatie kan je terecht bij Dieter David, coördinator bij 5-art (info@5-art.be, 058 53 34 09)

Sep
15
2011

Leer 'WESTHOEK verbeeldt' kennen op het regionale infomoment! (arrondissement Veurne)

“WESTHOEK verbeeldt” zoekt in het arrondissement Veurne enthousiaste medewerkers die oud beeldmateriaal willen opsporen, digitaliseren en/of beschrijven.
Kom er meer over te weten op het vrijblijvende infomoment op donderdag 15 september.

Het succesvolle project “WESTHOEK verbeeldt” heeft nu ook de regio rond Veurne bereikt.
Na de zuidelijke Westhoek en de regio rond Diksmuide zijn ook 5-artgemeenten (de gemeenten en steden Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne) in het project ingestapt.

Samen met de gemeenten legt 5-art een beeldbank aan met digitale kopieën van oude foto’s, affiches, prentbriefkaarten, dia’s…

“WESTHOEK verbeeldt” wil op die manier oud beeldmateriaal van bijzondere en alledaagse gebeurtenissen in uw wijk, dorp of gehucht bewaren en tonen aan een breed publiek via www.westhoekverbeeldt.be.  Daar is nu al een beperkt aantal foto’s voorhanden, maar dat wil 5-art natuurlijk graag uitbreiden. Daarvoor rekent 5-art op u, inwoners.  
Voorkennis of een historische opleiding zijn niet nodig, enkel interesse in uw gemeente en wat vrije tijd.

Geïnteresseerd? En wil u meer te weten komen over dit project? Dan nodigt 5-art u graag vrijblijvend uit naar de informatieavond op donderdag 15 september, om 19 u., in de Stenen Zaal van het Landshuis in Veurne (Grote Markt 29)

Met vragen kan u terecht bij Dieter David, coördinator bij 5-art ( info@5-art.be, 058 53 34 09).

Abonneer je op onze RSS feed

Zoek op de blog

 
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
48             1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31