Westhoek verbeeldt.be Blog

Waar beelden
van vroeger vertellen
Terug naar westhoekverbeeldt.be

Heuvelland

Jun
05
2016

VTI Poperinge: de jaren 1960 in 100 beelden

Tijdens de Open Schooldag van het VTI op zondag 5 juni organiseerde beeldbankmedewerker Luc een toonmoment over de beginperiode van de ‘vakschool’ in Poperinge. Met de hulp van enkele oud-leerkrachten konden honderd foto’s en krantenartikelen uit de jaren 1960 getoond worden. De tentoonstelling kon op veel bijval rekenen, heel wat nieuwe informatie zal binnenkort via WESTHOEK Verbeeldt gepubliceerd kunnen worden. Van harte proficiat en bedankt aan de organisatoren en aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

Bekijk hier de foto's

Sep
06
2015

Aankondiging Toondagen Roesbrugge-Haringe

Zorg dat je het volgende toonmoment van 'POPERINGE verbeeldt gezien hebt': 'Dorpen achter het front: een unieke blik op Roesbrugge-Haringe', samengesteld door onze medewerkers Paula, Emiel en Johan.

Afspraak in de Sint-Martinuskerk van Roesbrugge op zondag 6 september van 11u tot 18u en op maandag 7 september van 10u30 tot 16u.

mei
30
2015

'LO-RENINGE verbeeldt' op de avondmarkt in Lo

Op zaterdag 30 mei ging vrijwilliger Ronny met een standje van 'LO-RENINGE verbeeldt' op de avondmarkt van Lo staan.

Zeker een geslaagd idee. Het standje kreeg heel wat respons. Ook de website trok heel wat nieuwsgierigen.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Een paar sfeerbeelden vind je hier:

Gepost door: 'LO-RENINGE verbeeldt'
Apr
26
2015

Erfgoeddag Langemark-Poelkapelle

Erfgoed=Rijkdom was het thema van de tentoonstelling in Den Tap te Langemark. Uit de collectie van onze Beeldbank werden een aantal beelden geselecteerd die dit thema weerspiegelden. Er werd ook beroep gedaan op 2 schatters-experten die hun oordeel gaven over de voorwerpen die de bezoekers konden aanbrengen. Iedereen kon weerom genieten van een heerlijk taartenbanket met koffie.

Bekijk hier de foto's

Gepost door: 'LANGEMARK-POELKAPELLE verbeeldt'
Aug
23
2013

Opening Tentoonstelling Eeuwelingen

Op vrijdag 23 augustus werd in CC de Beuk in Kortemark de tentoonstelling 'Eeuwelingen' feestelijk geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van het voltallige schepencollege, de foorkramers en de vele mensen die hebben meegewerkt aan de tentoonstelling, die vooral gebouwd is op foto's uit de Kortemark Verbeeldt-beeldbank.

Bekijk hier de foto's:

Gepost door: 'KORTEMARK verbeeldt'
Oct
10
2012

Leren online zoeken in oude kranten en via oude beelden

Op woensdag 10 oktober leerden geïnteresseerde Heuvellanders hoe ze op zoek konden gaan naar het erfgoed uit hun omgeving. Ze leerden gebruik maken van de beeldbank 'WESTHOEK verbeeldt' en hoe ze regionale kranten vanaf 1825 digitaal kunnen doornemen via www.historischekranten.be.

Bladeren door kranten en beelden, gericht zoeken op trefwoorden en het mailen van een mooi beeld of interessant krantenartikel. Dit heeft ondertussen allemaal geen geheimen meer voor de aanwezigen.

Gepost door: Erfgoedcel CO7
Sep
15
2012

90 jaar Volkstuinen te Poelkapelle

Op zaterdag 15 september vond de opening plaats van de tentoonstelling. Het Verbond der Volkstuinen te Poelkapelle vierde het 90-jarig bestaan. Burgemeester Alain Wyffels sneed het lint door. Schepen Lieven Vanbelleghem feliciteerde de vereniging. De voorzitter Serge Verslype verwelkomde de aanwezigen. Ronny Standaert, die zowel lid is van de Volkstuinen als van de Beeldbank, gaf de nodige uitleg. Op zondag kon iedereen genieten van een heerlijke barbecue en het assortiment befaamde Beeldbank-taarten. De tentoonstelling werd aangevuld met een Powerpoint met beelden uit vervlogen tijden.

Bekijk hier de foto's.

Gepost door: 'LANGEMARK-POELKAPELLE verbeeldt'
Sep
06
2012

Sfeerbeelden toonmoment 'LO-RENINGE verbeeldt'

Tussen 2-6 september was er een toonmoment van 'LO-RENINGE verbeeldt' in de Sint-Rictrudiskerk, ter gelegenheid van Rening-kermis. Hierbij enkele sfeerbeelden.

mei
12
2012

Opening 'het jaar van de vink'

Op zaterdagavond 12 mei 2012 werd in het gemeentehuis van Houthulst het 'jaar van de vink' officieel geopend. Er staat nog heel wat op het programma (voor meer info zie: http://www.westhoek.be/jewaserbij/2383/opening-van-het-jaar-van-de-vink). Naar aanleiding hiervan was er een toonmoment van 'HOUTHULST verbeeldt': vinkensport - Houthulst in beeld. Hieronder enkele sfeerfoto's van op de opening:

Apr
22
2012

Erfgoeddag - Brandweermannen: helden van gisteren en morgen

De erfgoeddag van 22 april 2012 met als thema 'helden' was in Koekelare een succesvolle samenwerking tussen de brandweer, Spaenhiers en 'KOEKELARE verbeeldt'. De werking van de brandweer en de inzet van vele mensen werd in de kijker gezet. Zo was er een beeldbanktentoonstelling, een verzameling brandweercartoons, een selectie oude brandweervoertuigen, een static-show van brandweerkledij, een stand over brandpreventie, enzoverder. We mochten er iets meer dan 350 enthousiaste mensen ontvangen. Hieronder enkele sfeerbeelden.

Abonneer je op onze RSS feed

Zoek op de blog

 
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
48             1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31