Westhoek verbeeldt.be Blog

Waar beelden
van vroeger vertellen
Terug naar westhoekverbeeldt.be

Poperinge

Jan
31
2016

Erfgoedhalte Wijtschate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar aanleiding van het vernieuwde ontmoetingscentrum wordt op zondag 31 januari om 10u30 een erfgoedhalte ingehuldigd. De halte wordt ingehuldigd om 10u30 aan het OC. Kijk hier voor het volledige programma.

Mar
02
2015

Inhuldiging Erfgoedhalte Dranouter

Erfgoedhalte te Dranouter

In 1976 werd in Dranouter terug met een verdwenen traditie aangeknoopt: de Borelle. Het gebruik bestond in het ontsteken van een vuur en het binnenbrengen ervan in het dorp. "Borelle, Borelle, steekt het vuur in d'helle" werd er geroepen op tocht naar het dorp. De overgang van de winter naar de lente was, vroeger meer dan nu, een echte bevrijding: er was langer licht en eindelijk verdween de koude. Op zaterdag 21 maart 2015 wordt om 17u de erfgoedhalte aan de wandelboom op het Planciusplein in Dranouter ingehuldigd. 

De gemeente Heuvelland, het Borellecomité en Erfgoedcel CO7 nodigen u graag uit op zaterdag 21 maart om 17u voor de inhuldiging van deze erfgoedhalte. 

Programma

Planciusplein

Namiddag: Lentegevelversiering aan Dranouterse huizen

17u: Inhuldiging erfgoedhalte aan de wandelboom

17u20: Aanleren Borellelied

Borelletocht (6 km)

17u30: Familiewandeling met muzikale begeleiding door Te Fête en stropoppenverbranding. Bij zondsondergang Lentevuur op de Monteberg en fakkeltocht naar O.C. De Klakeye in het dorp (Dikkebusstraat 236). Aankomst aan O.C. De Klakeye met een vuurspektakel, muziek, springkasteel, barbecueworsten en '40 jaar Borelle'-bier. Vertoning van filmpje over De Borelle.

Voor, tijdens en na de wandeling

Drankenkar met o.a. befaamde Pomelle en Vinesse, '40 jaar Borelle'-bier en warme chocomelk. Borellekoeken en fakkels. 

Blijf ook online stilstaan bij al het erfgoed uit de voorbije 42 erfgoedhaltes. Op de website www.erfgoedhaltes.be kan je alle teksten nog eens nalezen en de bijhorende foto’s bekijken. Laat je verrassen door het unieke erfgoed van de zuidelijke Westhoek!

Oct
05
2012

Inhuldiging erfgoedhalte Watou

 

Begin oktober viert Watou Bamiskermis. Op vrijdag 5 oktober 2012 om 18u30 huldigen we de erfgoedhalte in aan het Douviehuis op het Watouplein. Daarna wordt de tentoonstelling 'Cafés en hun verenigingen' van 'POPERINGE verbeeldt' geopend in het Huisje naast de Parochiezaal (Blauwhuisstraat 2) en volgt er een receptie in de Parochiezaal. Allemaal welkom. Je kan ook op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012 van 10u30 tot 19u een bezoek brengen aan de tentoonstelling in het Huisje naast de Parochiezaal, informatie toevoegen bij de oude foto's, online zoeken in bijna 2.000 beelden over Watou, deelnemen aan de wedstrijd en napraten in het café 't Kloeftje (Douvieweg 9) dat tijdens dit weekend tijdelijk open is.

Gepost door: Erfgoedcel CO7
Sep
30
2012

Inhuldiging erfgoedhalte Loker

Het nieuwe ontmoetingscentrum De Galoye in Loker opent officieel zijn deuren op zondag 30 september 2012 om 11u. Het vroegere schoolgebouw werd geïntegreerd in de nieuwe architectuur. We plaatsen er een erfgoedhalte om de geschiedenis van de school en de omgeving toe te lichten. De inhuldiging van de erfgoedhalte vindt gelijktijdig plaats met de feestelijke opening van het nieuwe OC. Iedereen is van harte welkom.

Gepost door: Erfgoedcel CO7
Jun
30
2012

Erfgoedhalte in Langemark

In Langemark plaatsten we een erfgoedhalte aan het Vijverpark n.a.v. de 30ste Bakelandtfeesten. Je kan ze nog bewonderen tot half september!

Foto's van de inhuldiging:

Gepost door: Erfgoedcel CO7
Jun
22
2012

Erfgoedhalte in Poperinge

In Poperinge staat momenteel de erfgoedhalte aan de Evangelische Kerk op de Grote Markt n.a.v. de 100ste verjaardag van het overlijden van Henri Permeke en het 100-jarig bestaan van het stadhuis met de tentoonstelling Permeke tot Permeke. Ga zeker eens een kijkje nemen voor eind september!

Bekijk hier de foto's van de inhuldiging:

Gepost door: Erfgoedcel CO7
Oct
27
2011

Erfgoedhalte Kemmel

VVV Heuvelland en het erfgoedhuis verhuizen tijdelijk naar de pastorie in Kemmel, aangezien er een nieuw streekbezoekerscentrum gebouwd wordt in de Reningelststraat.Aan de pastorie plaatsten we een erfgoedhalte, vlakbij de kerk en de Dries. De toeristische initiatieven en verschillende gebouwen, locaties, gebeurtenissen uit de geschiedenis van Kemmel worden toegelicht in de erfgoedhalte. De halte is een tijdelijke openluchttentoonstelling. Ze duikt op in het straatbeeld en zorgt ervoor dat je plaatsen waar je dagelijks passeert met andere ogen gaat bekijken. Sta even stil bij dit erfgoed en laat je verrassen. De erfgoedhalte is een project van Erfgoedcel CO7. De halte in Kemmel wordt gerealiseerd i.s.m. de gemeente Heuvelland , ‘HEUVELLAND verbeeldt’ en de Technische dienst van Ieper.

Aug
20
2010

Erfgoedhalte Oostvleteren

Op 20 augustus werd de erfgoedhalte ingehuldigd in Oostvleteren. Ze vertelt er het verhaal van de Kortekeer in 360°, met o.m. de cafés, winkels en trams. Daarnaast biedt ze je een blik op de rijkdom van het Vleterse gemeentearchief en op de geschiedenis van de "De Meestersmolen". Wist je dat er vroeger een molenprinses gekozen werd in Oostvleteren?

Bekijk hier de foto's:

Jul
03
2010

Erfgoedhalte Bikschote

Op 3 juli zullen de wieken van de gerestaureerde Beeuwsaertmolen in Bikschote terug draaien. Tegelijk wordt ook de Erfgoedhalte van de Molenhoek ingehuldigd. In de molen is een permanente tentoonstelling te zien, en ’s avonds kan je genieten van volksdans en folkmuziek.

Bekijk hier de foto's van dit evenement:

 

Gepost door: Erfgoedcel CO7
Sep
18
2009

Erfgoedhalte Westvleteren

Op vrijdag 18 september 2009 om 18u30 wordt op vlakbij de Sint-Martinuskerk van Westvleteren (Westvleterendorp) een Erfgoedhalte ingehuldigd. De halte is een tijdelijke openluchttentoonstelling die via historische afbeeldingen de geschiedenis van het plein en haar omringende gebouwen terug tot leven wekt. Sta even stil bij je erfgoed en laat je verrassen!

Bekijk hier de foto's:

Gepost door: Erfgoedcel CO7
  • 1
  • 2
Abonneer je op onze RSS feed

Zoek op de blog

 
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
48             1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31