Westhoek verbeeldt.be Blog

Waar beelden
van vroeger vertellen
Terug naar westhoekverbeeldt.be

Langemark-Poelkapelle

Dec
11
2015

Kerstfeestje Langemark.poelkapelleverbeeldt 2015

Zoals de traditie het wil kwamen de medewerkers bijeen voor een gezellig kerstfeestje in Steenstraete. Bij deze gelegenheid werd Heidi Vanacker in de bloemetjes gezet voor de 15 jaren inzet. Guido sprak zijn dank uit namens de medewerkers van de Beeldbank en overhandigde haar een geschenk. Marleen Soete deed hetzelfde in naam van de gemeente.

Bekijk hier de foto's:

Dec
05
2015

Erfgoedhalte Langemark-Poelkapelle

Erfgoedhalte te Langemark-Poelkapelle: inhuldiging op 5 december 2015

We huldigden een erfgoedhalte in te Langemark. Bekijk hier de foto's van de inhuldiging en de boekvoorstelling.

Jun
09
2015

Cinema Nostalgie wordt herhaald

Op algemeen verzoek wordt Cinema Nostalgie herhaald. Op dinsdag 9 juni om 20u wordt de boeiende montage met videobeelden uit de Zuidelijke Westhoek getoond in zaal Den Aria te Poperinge (Gasthuisstraat 71 - Poperinge). Het geheel wordt becommentarieerd met woord en muziek door Wim Chielens. Wil je er deze keer graag bijzijn? Reserveer dan tijdig je stoel via mail of telefonisch op het nummer 057 239 312.

mei
26
2015

Uitstap medewerkers Erfgoeddag

De mensen die meehielpen aan de organisatie van Erfgoeddag werden uitgenodigd op een leuke namiddag. De eerste halte was Brouwerij De Plukker in Poperinge. Wij kregen een gegidst bezoek aan de brouwerij en het hoppeveld met degustatie tussenin. Vervolgens vertrok de groep naar "Au Nouveau Saint-Eloi", op de Franse grens. Er was heel wat ambiance met de oude volksspelen. Een aperitief en een "boerestutte" met uitgebreide koude schotel smaakten heerlijk.

Bekijk hier de foto's

Apr
26
2015

Erfgoeddag Langemark-Poelkapelle

Erfgoed=Rijkdom was het thema van de tentoonstelling in Den Tap te Langemark. Uit de collectie van onze Beeldbank werden een aantal beelden geselecteerd die dit thema weerspiegelden. Er werd ook beroep gedaan op 2 schatters-experten die hun oordeel gaven over de voorwerpen die de bezoekers konden aanbrengen. Iedereen kon weerom genieten van een heerlijk taartenbanket met koffie.

Bekijk hier de foto's

Gepost door: 'LANGEMARK-POELKAPELLE verbeeldt'
Sep
29
2013

Gehuchten

  

Je zult het misschien  al gezien hebben, misschien nog niet ,maar sinds kort rijzen er in Langemark-Poelkapelle overal naamborden uit de grond met de namen van gehuchten. Naar aanleiding van het boek ‘Gehuchten en Historische locaties in Langemark-Poelkapelle’ van Georges Vandromme, hebben we het idee opgevat om 39 van die gehuchten hun naam terug te geven door middel van 65 naamborden. Op die manier zorgen we er voor dat het immaterieel erfgoed van onze gemeente niet verloren gaat. Namen als Schaapsbalie, De Bron, Het Munneken, De Fortuinhoek, het is maar een kleine greep uit het grote aanbod.

Op 29 september worden de naamborden officieel geopend. Dit gebeurt aan de Panneelhekhoek. 

 

In de namiddag kan iedereen dan de vele gehuchten gaan ontdekken. Van 14u tot 16 u kan er van start gegaan worden voor een fietstocht van 24 kilometer, aan het Madointje (Klerkenstraat 128, Madonna).  Je passeert 14 gehuchten en komt op vier locaties ook historische en minder historische figuren tegen. Zo ontmoet je onder andere  de vinkenzetters van de Hagebos en een verloren gelopen Félix Nadar, kom je te weten wat er gebeurd is aan de Treurnietmolen en zie je hoe Hector door zijn vrouw ontvangen wordt nadat hij veel te lang is blijven hangen in café Het Munneken..  Inschrijven is niet nodig en de tocht is ook gratis. In het Madointje kun je achteraf je dorst laven of een gebakje nuttigen. De beeldbank van Langemark-Poelkapelle ontvangt je daar heel graag.

Jul
13
2013

Grensverhalen te Cassel

In het kader van 300 jaar Verdrag van Utrecht werden een aantal activiteiten opgezet. Een ervan was een uitstap naar Cassel.  CO7 en de gemeente Langemark-Poelkapelle werkten samen met het Office de Tourisme Cassel Horizons en de vertelassociatie Paroles Bohèmes. Dit resulteerde in een vertelprogramma gebaseerd op het leven van toen aan de grens. Een aantal medewerkers van de Beeldbank reisden mee. Wij werden in Cassel onthaald met een welkomstdrankje. Onder leiding van een gids ontdekten wij heel wat verborgen hoekjes en plaatsjes van de stad. De dag werd afgesloten met een maaltijd met streekproducten. Tijdens het eten konden wij genieten van de "vertelsels" van 3 vertellers van beide kanten van de schreve.

Bekijk hier de foto's:

Gepost door: 'LANGEMARK-POELKAPELLE verbeeldt'
Apr
21
2013

Publieksmomenten tijdens Erfgoeddag

Zondag 21 april is de dertiende editie van Erfgoeddag. Thema is 'Stop de tijd', meteen ook de blikvanger op de website.

Vier verbeeldt-kernen organiseren zondag een publieksmoment met een tentoonstelling.

Tentoonstellingen vindt je in Bikschote, Koksijde, Oost-Vleteren en Hollebeke.

Meer details via de website van erfgoeddag of in de programmabrochure van CO7 (voor de Zuidelijke Westhoek).

Gepost door: 'WESTHOEK verbeeldt'
Apr
21
2013

Erfgoeddag te Bikschote

Op Erfgoeddag organiseerden de medewerkers een tentoonstelling in OC Mariazaal te Bikschote. Van een aantal themas werd de evolutie doorheen de tijd geschetst via foto's uit de collectie. Zo kwamen o.a. ambachten en industrie, kledij, vervoermiddelen, landbouw, speelgoed, oude documenten aan bod. Een prachtige miniatuur met een landschap van begin vorige eeuw, oude miniatuurautotjes en treinen  en een zelfgemaakte boerderij vervolledigden dit.   De tentoonstelling werd geopend met een receptie. In de namiddag konden de bezoekers proeven van onze welbekende huisgemaakte taarten. Tijdens de namiddag werd de film "Julia" van Hubert Pouillie vertoond. Om15.30 u. kwam ook de Luisterlezerbus langs. Bekijk hier de foto's: 

Gepost door: 'LANGEMARK-POELKAPELLE verbeeldt'
Dec
16
2012

Feestje Kerst en Nieuwjaar.

Net zoals de vorige jaren werden de medewerkers van de Beeldbank uitgenodigd op een etentje om het werkjaar af te sluiten. Op 16 december kwamen wij samen in restaurant Steenstraete. Ook een aantal mensen van CO7 waren erbij. Het was ook het afscheid van Sarah, die Langemark-Poelkapelle verlaat. Een emotioneel moment in een aangename namiddag. Schepen Lieven Vanbelleghem gaf een afscheidswoordje en verwelkomde zijn opvolgster Marleen Soete. Bekijk hier de foto's:

Gepost door: 'LANGEMARK-POELKAPELLE verbeeldt'
Abonneer je op onze RSS feed

Zoek op de blog

 
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
48             1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31