Westhoek verbeeldt.be Blog

Waar beelden
van vroeger vertellen
Terug naar westhoekverbeeldt.be

Ieper

Jun
03
2016

Toonmoment Beeldige Buiten

De vrijwilligers van 'IEPER verbeeldt' organiseren op 3 en 4 juni een toonmoment over Voormezele, Hollebeke en Zillebeke. Vrijdag kan je in OC Kasteelwal terecht van 14u tot 18u, zaterdag van 9u30 tot 18u! Op zaterdag start om 14u een wandeling met gids langs getuigenissen uit de Tweede Wereldoorlog in Voormezele. Kijk hier voor meer info en schrijf je in! Het toonmoment zelf is vrij te bezoeken.

Jun
09
2015

Cinema Nostalgie wordt herhaald

Op algemeen verzoek wordt Cinema Nostalgie herhaald. Op dinsdag 9 juni om 20u wordt de boeiende montage met videobeelden uit de Zuidelijke Westhoek getoond in zaal Den Aria te Poperinge (Gasthuisstraat 71 - Poperinge). Het geheel wordt becommentarieerd met woord en muziek door Wim Chielens. Wil je er deze keer graag bijzijn? Reserveer dan tijdig je stoel via mail of telefonisch op het nummer 057 239 312.

Apr
21
2013

Publieksmomenten tijdens Erfgoeddag

Zondag 21 april is de dertiende editie van Erfgoeddag. Thema is 'Stop de tijd', meteen ook de blikvanger op de website.

Vier verbeeldt-kernen organiseren zondag een publieksmoment met een tentoonstelling.

Tentoonstellingen vindt je in Bikschote, Koksijde, Oost-Vleteren en Hollebeke.

Meer details via de website van erfgoeddag of in de programmabrochure van CO7 (voor de Zuidelijke Westhoek).

Gepost door: 'WESTHOEK verbeeldt'
Dec
05
2012

Stem voor De Wegwijzer Hollebeke

Na 15 jaar projecten Buitengewone Buurt is voor de Koning Boudewijn Stichting het moment gekomen op terug te blikken op de talrijke projecten die erin slaagden een lokale dynamiek op gang te brengen, mensen samengebracht hebben, nieuwe buurtacties op touw gezet hebben. Samen met Focus & WTV brengt de Stichting nu hulde aan de talrijke mensen die zich met veel overgave en energie engageerden voor hun buurt of dorp. Stem hier (klik op het logo van WTV) voor De Wegwijzer! De Wegwijzer in Hollebeke bestaat nu iets meer dan 5 jaar en organiseert o.a. jaarlijks een activiteit op Erfgoeddag. WTV zendt een reportage uit over de vijf genomineerde verenigingen, waaronder De Wegwijzer, dagelijks om 15u tot en met vrijdag 7 december. Stemmen is mogelijk tot en met zondag 9 december.

 

Gepost door: Erfgoedcel CO7
Jun
05
2012

Nog meer beeldmateriaal voor Westhoek verbeeldt

Onlangs schonk Thierry Dehaeck de collectie beeldmateriaal van zijn vader aan het archief. De duizenden foto's worden nu gedigitaliseerd en beschreven door de vrijwilligers van ieperverbeeldt.

En een ander verwoed verzamelaar heeft eveneens een waardevolle collectie bijeengegaard. Het betreft honderden prentbriefkaarten van Ieper van voor de Eerste Wereldoorlog. En hij gaf onze vrijwilligers de toelating om ze allemaal in te scannen waarvoor wij hem van harte danken.

Apr
29
2011

Ieperverbeeldt in Hollebeke en Ieper t.g.v. Erfgoeddag

Ter gelegenheid van de Erfgoeddag op 1 mei zijn enkele beeldbankmedewerkers aktief in De Wegwijzer te Hollebeke en de Kersecorf te Ieper. Ze geven er multimedia-presentaties (ook inscannen in de Kersecorf) over het thema van de erfgoeddag: 'Armoe troef'.

Bekijk hier de foto's:

Mar
18
2011

Vrijdagse Aperitief

Op vrijdag 18 maart om 10 uur komen de vrijwilligers voor een eerste maal bijeen tijdens de wekelijkse permanentie in het Stadsarchief. Bedoeling is o.a. het uitwisselen van materiaal, foto's, informatie enz. Daarna kan men nog wat bijpraten bij een aperitief in de Alfa en Omega zaal. Deze activiteit zal om de zes weken plaatsvinden.

 

Jan
05
2011

Fotoreeks over de Ieperse Handboogmaatschappij Willem Tell

Een iepers medewerker heeft een reeks van 36 foto's over de Ieperse Handboogmaatschappij op 'Westhoek Verbeeldt' geplaatst.

De Koninklijke Handboogmaatschappij Willem Tell afdeling Ieper bestaat officieel sinds 1920. Maar er was al sprake ervan in het midden van de 19e eeuw. Hun lokaal met dubbele staande wip heeft tientallen jaren in de Hommelhofstraat gestaan.  Het is pas sinds 2005 dat de vereniging verhuisde naar hun huidige standplaats in Zillebeke. De fotocollectie toont de vereniging vanaf de beginjaren tot de jaren 1980.
Gepost door: 'IEPER verbeeldt'
Dec
08
2010

Nieuwe A2-affiches

Om 'WESTHOEK verbeeldt' ook in het straatbeeld van je dorp of gemeente in de kijker te zetten, zijn er nu nieuwe A2-affiches ontworpen. Vanaf 2011 kan je er zelf ook eentje uithangen aan je raam, bij de bakker...

Wil je ze downloaden, klik dan hier.

Gepost door: Erfgoedcel CO7
Oct
16
2010

Het Ieperse sportverleden in beeld

De vrijwilligers van 'Ieper Verbeeldt' hebben zoveel mogelijk beelden verzameld over het sportgebeuren te Ieper van de vorige eeuw. Al deze foto's kunnen jullie nu gaan bekijken in een tentoonstelling die zal plaatsvinden in het Ieperse Sportcentrum van 16 tot 24 oktober, en in de Bibliotheek van 26 oktober tot 6 november. Dit ter gelegenheid van 40 jaar ieperse sportraad. 

Bekijk hier de foto's genomen tijdens de officiële opening:

Gepost door: 'IEPER verbeeldt'
Abonneer je op onze RSS feed

Zoek op de blog

 
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
48             1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31